Despre spor

Versiune tiparTrimite unui prieten

Maica Siluana, sărut mâna!
Ne puteți lamuri care sunt greșelile care ne conduc la pierderea sporului și a energiei? În muncă, în rugăciune, financiar? Și care ar fi faptele care să ne conducă la recuperarea lui? De asemeni aș dori să vă întreb daca sporul și energia pot fi furate? Există acest vampirism energetic despre care se vorbește?
Cu recunoștință,
Valentina

Sunt mai mulți factori lăuntrici și exteriori care ne conduc la pierderea sporului și a energiei.

În primul rând aș numi scopul acțiunilor. Când scopul este egoist, rivalitar, fără Dumnezeu, această pierdere este inerentă. Un alt factor este conflictul dintre intenția minții și dorința inimii. Când facem ceva determinați de intenție împotriva dorinței ascunse a inimii, obosim și nu avem spor. 

Da, sporul și energia pot fi furate când noi îi lăsăm pe hoți să facă asta. De exemplu atunci când ne comparăm, invidiem, ne mândrim, rivalizăm devenim vulnerabili și victime ale furtului de energie. Cum ne putem apăra? 

În primul rând unindu-ne cu Dumnezeu în mod viu prin Sfintele Taine, prin rugăciune și împlinirea poruncilor Lui în viața noastră. 

Apoi, este important să ne curățim inima de dorințele distrugătoare prin rugăciune, renunțarea la ținerea de minte a răului, lepădarea invidiei, mulțumirea adusă lui Dumnezeu pentru darurile proprii.

O altă cale de vindecare este și repararea greșelilor trecute, deci nu doar pocăința, ci și fapte de îndreptare: despăgubirea celor pe care i-am păgubit, cererea de iertare celor pe care i-am rănit, rugăciuni pentru părinții și strămoșii noștri care poate au făcut nedreptăți și nu s-au pocăit.

Și, nu în ultimul rând, milostenia. Dacă ne facem timp să  fim milostivi cu inima și cu fapta, vom spori în toate ale noastre și harul lui Dumnezeu ne va alimenta energia clipă de clipă. 

Dumnezeu să te lumineze și mai mult, Copila mea, prin propriile tale rugăciuni și să te binecuvânteze!

 

Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar