Cum să mă mântuiesc?

Versiune tiparTrimite unui prieten

Măicuță, cum să ne mântuim? Cum să scăpăm de gânduri? Încerc cu „Doamne miluieşte”, dar, când sunt pe stradă, mă cuprind. Şi vreau să mă curațesc!

Şi încă ceva... Cum să iertăm pe cineva care ne răneşte? Cum să dispară tot disprețul din suflet?

Cu drag,

Mădălina

Cum? Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu silința noastră. Cea mai eficientă armă de luptă împotriva gândurilor este rugăciunea. Nu doar încerca, ci roagă-te din toată inima cu Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă!, păzește-ți privirile să nu fie furate de spectacolul străzii și spune-I Domnului chiar în acele momente: Doamne, vreau să mă curățesc, curățește-mă!

De mare ajutor pentru scăparea de gânduri îți va fi rugăciunea Imn Acatist la Rugul Aprins al Maicii Domnului. Maica Domnului nu doar ne apără, ci ne și curăță de aceste gânduri când ne încredințăm iubirii și milostivirii Ei.

Cum să iertăm? Tot cu ajutorul lui Dumnezeu. În clipa în care simți durerea, roagă-te, cere ajutorul lui Dumnezeu, nu să nu mai simți durere, ci să ierți. Durerea îți lărgește inima. Când lupți împotriva ei, folosești armele: dispreț, ură, judecată, răzbunare, etc. Și acestea îngustează inima. Ne otrăvesc ca niște droguri, adică ne provoacă o plăcere, o ușurare, dar în același timp ne aruncă într-o dependență ucigătoare. Aici e nevoie de luptă serioasă pentru ieșirea din adicție, din dependență. Seminarul iertării pe care îl găsești la noi pe site, te va învăța mai multe amănunte.

Dumnezeu să te binecuvinteze!

Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar