Mânie, furie și regret

Versiune tiparTrimite unui prieten

Am citit pe grabă subiectul „Nervozitate” de pe această pagină, în care tot o doamnă pe nume Maria se confruntă cu probleme asemănătoare cu ale mele. Nervi, răbufniri, mânie.

Problema pe care o am îmi pare a fi și mai gravă din moment ce am și un copilaș mic, cu care nu mai am răbdare. Răbdarea s-a pierdut încet-încet pe măsură ce oboseala s-a acumulat, stresul și nemulțumirea de a sta permanent acasă, îngrijind de treburile casei, lucru pe care înaintea căsătoriei nu îl făceam, fiind învățată cu libertatea. Toate s-au întâmplat repede, căsătoria, stabiliarea într-un orășel mic, apoi Bunul Dumnezeu ne-a binecuvântat cu o minune de copil.

Astăzi, după mai bine de un an de la nașterea sa, am ajuns să am răbufniri de furie, certuri cu soțul, am tendința de a lovi sau trânti copilul. Este groaznic, la foarte scurt timp, când mă liniștesc și realizez ce rea sunt și câți demoni râd de mine, regret amarnic totul. La spovedit și Sfânta Împărtășanie merg când reușesc să-mi fac curaj, căci nu mă simt vrednică. Chiar și în ziua împărtășirii nu am reușit să mă abțin de la nervi. Nu mă mai suport, sunt slabă și rugăciunile le tot amân.

Vă rog să mă învățați cărui sfânt să mă rog de grabă. Iertați greșelile, dar totul e în grabă.

Maria

Răbufnește în tine răutatea pe care atunci când făceai ce-ți place, puteai să te faci că n-o vezi. Acum e momentul să îți dai seama care e misiunea ta de om în această lume, misiunea noastră, a fiecăruia. E aceea de a ne lepăda de răutate și a ne uni cu Cel bun, cu Dumnezeu. Pentru asta, e nevoie să te hrănești cu harul lui Dumnezeu prin Sfintele Taine: Spovedanie și Împărtășanie și apoi să lucrezi cu el, să-l metabolizezi, folosindu-l pentru a-ți împlini misiunea acestei transformări.

Când apare nerăbdarea, strigă la Dumnezeu: Doamne, vindecă sufletul meu, dă-mi răbdare acum! Conștientizează că ți-ai dorit dragoste, familie, copil și că, de fapt, tu iubești și atunci în numele acestei iubiri, leapădă-te de nerăbdare, leapădă-te de starea rea și cere bunătatea lui Dumnezeu atunci, în acel moment.

Oboseala e mare, Copila mea, pentru că te împotrivești sfintei tale misiuni, pentru că ai pierdut confortul pătimaș în care erai înainte de a fi mamă. Ești nemulțumită pentru că ești inconștientă de măreția slujirii tale de mamă și stăpâna casei. Acolo ești împărăteasă care face voia lui Dumnezeu, adică transformă realitatea în ospitalitate, dragoste, frumusețe. Dacă te lași cucerită de lene, mizeria din jurul tău te va stresa, suflețelul tău va suferi și, necunoscând adevărata cauză, vei revărsa asupra celor din jur răutate și chin.

Pune început bun acum. Conștientizează că mâine ai putea să rămâi fără soțul tău, fără copilul tău, conștientizează cât de mult îi iubești și trăiește această iubire în mod concret.

Nu-ți va fi ușor să pui acest început, dar Maica Domnului te va ajuta. Vezi că diavolul, după ce te împinge să faci voia lui, adică să fii rea, leneșă, stresată, jubilează văzându-ți regretul. Regretele acestea psihice sunt otrăvuri cu care te poți obișnui și pot deveni droguri. Poți ajunge să fii convinsă că nu ești bună de nimic, că nu ești vrednică și să te îndulcești cu aceste credințe și cu chimia lor.

Nu mai încerca să te „abții” de la nervi, n-ai să reușești. Ci strigă la Dumnezeu: Doamne, scapă-mă acum, Doamne, îmblânzește-mă, Doamne, vindecă sufletul meu. Doamne, eu mă lepăd de aceste gânduri și stări întunecate și mă unesc cu Tine, iubitorule de oameni.
Să te rogi Măicuței Domnului, Copila mea iubită și, așa cum te-am mai învățat, să-L chemi pe Dumnezeu în fiecare moment de ispită.
Slavă Domnului pentru onestitatea de care ai dat dovadă scriindu-mi și care este un prim pas important spre vindecare.

Bucurie Sfântă, Om drag!

Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar