Situația „ciudată” a femeii în Biblie și în Biserica Ortodoxă

Versiune tiparTrimite unui prieten

Mult stimată măicuță, am o întrebare care mă preocupă de foarte mut timp și căreia nu pot nicicum să-i dau de capăt: de ce se vorbește numai despre femei prostituate și deloc despre bărbați „prostituați”? Pentru că luau bani pentru ceea ce făceau? Presupun că se prostituau cu bărbați și nu cu alte femei... nici un cuvânt despre asta.

Sau ce este și mai trist: la cununie se spune că bărbatul va fi cap femeii, sau că femeia trebuie să se supună babatului... Biata femeie, dacă nu s-ar căsători nu ar avea cap? Este
foarte deprimant. Sunt ortodoxă, am fost căsătorită cu un evanghelic și sunt divorțată, dar nu aș putea nicicum să-mi imaginez să mă căsătoresc cu un... ortodox, care presupun că mi-ar explica destul de des să tac că eu și așa nu am... cap.

Mai aud prin biserică și minunea că femeia nu face ascultare de bărbat, de aceea are probleme. Am un serviciu și mă descurc, cu ajutorul lui Dumnezeu, destul de bine; aș avea probleme serioase dacă nu aș avea... cap; sincer, vă ascult cu mult nesaț... nu păreți nici pe departe că nu ați poseda așa ceva... Doamne ferește, dimpotrivă. Din toată
treaba asta, rezultă că femeia trebuie să se căsătorească pentru ca să obțină un... cap.

Îmi cer scuze, dar doresc să înțeleg la ce se referă Apostolul Pavel.

Cu mulțumiri,

Manuela

Îți înțeleg nedumeririle și revolta care sunt îndreptățite la o lectură lumească. Eu aș putea să-ți dau niște răspunsuri „filozofice” la întrebările tale, dar știu din experiență că niciun răspuns nu te va satisface până nu vei primi răspunsul Domnului. Eu am cerut și am primit acest răspuns, Copila mea.

Te rog, urmează sfatul Maicii Domnului: „faceți tot ce vă va cere” și vei vedea lucrurile în duhul lor cel adevărat. Fără ca cele văzute acum să-și piardă realitatea.

Te rog să mă crezi că răspunsurile mele l-ar îndepărta pe Duhul Sfânt de tine și chiar și de mine. Ori eu vreau ca El să-ți răspundă la întrebări, să te lumineze și să te învețe și să te umple de bucuria Lui.

Fii binecuvântată!

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar