Chiar să nu-mi fie ascultate rugăciunile deloc?

Versiune tiparTrimite unui prieten

Maică dragă,

În primul rând, vă mulțumesc pentru fiecare răspuns primit la nedumeririle mele, căci acum nu e prima dată când vă deranjez.

Maică, îmi pierd râvna la rugăciune! Ce e de făcut? Înca nu i-am spus duhovnicului meu, dar îi voi cere și lui sfatul. Am trăit multe dezamăgiri în ultimul an, pentru care Îi  mulțumesc Domnului, căci așa m-am apropiat de El. Mă spovedesc regulat, am un canon de rugăciuni, însă vrăjmașul duce lupte cu mine. Nu vreau să deznădăjduiesc sau să cârtesc, dar mă rog de atâta vreme și am momente când cedez... Cu gândul și vorba păcătuiesc și-mi zic: „Chiar să nu-mi fie ascultate rugăciunile deloc?”. Poate mă rog pentru ceva greșit, poate Dumnezeu are ceva pregătit pentru mine, dar ajutați-mă încă o dată, cu un sfat.

Cum să rezist? Grea e crucea răbdării! În rugăciuni, mă rog de iertarea păcatelor, dar cerința mea de suflet este întemeierea unei familii, pe lângă cea pe care o am acum, locuind încă cu părinții, care îmi sunt alături necondiționat.

Vă mulțumesc, maică, și tare rău îmi pare că vaă deranjez.

Cu drag,

Aura Elena

Mulțumesc că mi-ai scris și mi-ai pus această întrebare pentru că aveai nevoie de o înțelegere pe care nădăjduiesc ca Dumnezeu să ți-o ofere prin mine:

Dumnezeu ți-a ascultat toate rugăciunile și ți le-a împlinit doar că nu așa cum înțelegeai tu, așa cum doreai tu prin imaginația ta și cum dorim noi în mod nesănătos, din neștiință. Dumnezeu ne dăruiește puterea Lui, viața Lui, iubirea Lui, dar nu face nimic în locul nostru pentru că nu ne consideră anexe, ci persoane libere. Așa că tu ai în tine puterea să alungi gândul vrăjmaș. Puterea e a Lui, alungarea o faci tu. Tu ai în tine iubirea Lui cu care poți acum să iubești pe aproapele, chiar și pe vrăjmaș, în ciuda sentimentelor tale neconvertite.
În tine acum este puterea de a nu păcătui, dar tu depui efort să nu păcătuiești. În tine acum este harul răbdării (e un mare dar al Duhului Sfânt) pe care nu-ți rămâne decât să-l trăiești cu bucurie.

Dumnezeu îți dă harul Lui ca să-ți întemeiezi o familie, dar nu ți-o întemeiază El. Când vei pricepe și vei accepta această mare taină a libertății tale, multe se vor schimba în viața ta, Copil drag.

Învață să te bucuri pentru toate darurile vieții, să-I mulțumești lui Dumnezeu pentru tot binele pe care l-ai primit, și atunci bucuria Lui va deveni activă și în sufletul tău și-i va mângâia și atrage și pe cei din jur.

Dumnezeu să te binecuvinteze!

Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar