Masturbare la copil de 9 ani

Versiune tiparTrimite unui prieten

Sărut-mâna, Maica Siluana!

După un tratament naturist în cazul masturbării unui copil de 9 ani ar trebui să se intervină și cu un regim alimentar, ceva... V-am ascultat conferințele și acolo am auzit că ne puteți da un sfat în legătură cu această problemă destul de jenantă...

Mulțumesc anticipat!

V.

În primul rând aveți nevoie, voi, părinții, de pocăință, spovedanie curată și schimbarea unor obiceiuri de viață. Părintele duhovnic vă va lamuri mai bine cunoscând mai multe despre voi. De obicei, copilul aduce la vedere cele ascunse ale părinților, chiar dacă aceste „ascunzișuri” sunt depășite, sau au fost în copilărie. Mulți dintre noi depășim anumite păcate și atitudini nesănătoase fără pocăință, fără să cerem vindecare de la Dumnezeu. Căci fără lucrarea curățitoare a harului dumnezeiesc, bolile sufleteși se ascund dar nu se vindecă.
Aveți grijă de felul în care vă rezolvați conflictele în familie. Violența, fie și doar verbală, îi sperie mult pe copii și ei pot căuta compensații în plăceri firești sau nefirești.

Apoi, vorbiți-i cu dragoste, dar și hotărâre ca e un lucru dăunător pentru creier și pentru viață. Nu-i ascultați pe cei ce spun că e ceva firesc. Aceștia sunt adepții acestei lumi robită plăcerilor pătimașe care se dau drept firești. Sunt oameni de știință care dovedesc limpede că excesul de plăcere și plăcerea care nu însoțește un proces necesar vieții conform firii așa cum a fost zidită de Dumnezeu, este distructivă și aducătoare de neplăceri din ce în ce mai mari.

Nu certați copilul cu asprime, nu-l jigniți, nu legați atitudinea de desfrâu. La vârsta asta gestul nu are conotații sexuale, dacă copilul nu a fost abuzat de un adult în prima parte a copilăriei. Dacă a fost un abuz, problema se complică și e nevoie de un ajutor de specialitate.

E foarte bine ca ați apelat la ajutor naturist, și cred că ar fi de folos un regim alimentar fără excitante, fără zahăr, cu multe fructe proaspete și naturale.

E de mare folos să facă mișcare cât mai multă și să-i acordați atenție și tandrețe cu rugăciune. Să se spovedească și să se împărtășească cerând de la Domnul vindecare.

Cu rugăciune și binecuvântare,

Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar