Sfințenie

Versiune tiparTrimite unui prieten

Sfințenie

Aș avea o întrebare : cum pot duce o viață sfântă, precum au avut-o sfinții? îmi place să cercetez viețile sfinților care au fost mireni, deoarece mirean sunt și eu și am familie. Și deși sunt o mare păcătoasa și fac păcate cu bună știință (machiaj, pantaloni) înca cred că pot ajunge la desăvârșire dacă îmi dau interesul. Și, totuși, sunt uneori foarte dezamăgită fiindcă nu pot face privegheri de noapte, deoarece lucrez, (și mă rog stând în fund la muncă), apoi că fac marele păcat să mănânc de dulce în zi de post, fiindcă soțul meu nu e prea credincios (nu se închină, nu ține post), milostenii fac, dar rar fiindcă la noi în sat nu cunosc pe cineva foarte sărac și mai dau prin oraș la cerșetori. Altă chestie este că aș dori ca pe viitor să am o locuință și utilități, numai că sunt puțin gânditoare fiindcă alti sfinți își dădeau și cămașa de pe ei, în timp ce eu îmi fac alte planuri. Vă rog din suflet să mă ajutați cu niște sfaturi și ce ar trebui să fac ca și mirean pentru a duce o viață sfințită, cum au dus-o mulți sfinți.

Mulțumesc frumos!

Felicia

 

Draga mea Felicia,
 
Ca să pui început bun unei vieți de sfințenie, îți recomand să-ți iubești soțul, să-l respecți, să-l asculți și să te rogi pentru el. Apoi, dacă ai copii, să-i iubști și să-i slujești ca pe Hristos.
Apoi să nu judeci pe nimeni, să ierți pe toți cei ce te-au rănit în viața ta, iar când nu poți, să ceri ajutor de la Dumnezeu. Să te spovedești des, să te împărtășești des, să ții postul cu sfințenie, chiar dacă soțului tău îi dai să mănânce de dulce.
Deocamdată nu ai nevoie să faci privegheri de noapte, ci doar să te rogi la muncă așa cum poți, să te porți frumos cu colegii tăi, să te rogi pentru ei și să fii harnică. În privința utilităților pe care le dorești, să nu îți faci griji, te poți sfinți și cu ele, dacă nu furi, dacă nu faci nedreptate și dacă mulțumești lui Dumnezeu pentru ele. Dacă vei face toate astea, în 2-3 luni multe se vor schimba în viața ta.
Curaj, Felicia! Dorința ta de a fi sfântă este bună, dar calea e una potrivită ție, alta decât cea pe care o cauți tu în viețile sfinților.
 
Cu rugăciune și binecuvântare,
 
Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar