Ai Tăi suntem, Doamne, mântuiește-ne!

Versiune tiparTrimite unui prieten

Sărut mâna, măicuţă!
Părintele Nikon îmi întăreşte convingerea că orice altă învăţătură(atee sau de alt fel), în afară de cea ortodoxă, are undeva o fundătură, o contradicţie care face să se prăbușească întreg eşafodajul. Iar în ortodoxie parcă tocmai în paradoxuri e concentrată autenticitatea - măreţia omului e dată de libertate, tocmai această vulnerabilitate care i-a produs căderea e şi şansa lui; bolnav şi rupt de Izvorul Vieţii, omul rămâne liber, Dumnezeu nici acum nu îi ia acest dar ci vine cu o infinită delicateţe, îi pansează rănile, îi ia puroiul şi mizeria şi îi arată calea, printr-un act de negrăită iubire - Răstignirea.
Scrisoarea aceasta mi-a oferit un nou înţeles când am citit referirea la grâu şi neghină, am conştientizat că neghina şi grâul sunt amestecate în mine (eu credeam că e vorba de oamenii buni şi răi, de oi şi capre). Domnul nu smulge neghina ca să nu smulgă şi grâul, prin urmare cele două sunt cumva întrepătrunse. Cât priveşte neputinţa mea de a făptui binele, de a lucra virtutea, deşi asta aleg, e ceva ce trăiesc zi de zi, uneori în cele mai banale lucruri mă văd că fac exact contrariul a ceea ce vroiam...
Mă rugam în dimineaţa asta să mă ajute Domnul să fiu a Lui cu adevărat dar eu atunci, în acel moment, eram aşa confuză şi psihic şi raţional şi chiar fizic mă simţeam ca o cârpă şi îmi venea să şi zâmbesc gândindu-mă:şi ce să facă Domnul cu tine? nu te vezi cum eşti? Să facă El ce ştie, ca să pot să fiu a Lui.
Văd cum legea păcatului lucrează în mine, văd că voinţa îmi este pervertită şi totuşi o să Îl chem că aşa a promis că va veni şi le va face pe toate noi.
Cu durere şi nădejde,
IM

​Bucurie sfântă, suflet drag!
Mare adevăr mărturisești în acest mesaj! Mântuirea noastră atârnă de mila Domnului și de îndrăzneala noastră de a crede în ea mai mult decât în rezultatele nevoinței noastre. Să ne nevoim cum putem, dar să nădăjduim numai în mila Lui pe care încă nu o cunoaștem.
Ce minunat e Domnul! Ce minunat e să credem în El și să-i spunem ca niște copii neștiutori: „Ai Tăi suntem, Doamne, mântuiește-ne!”
Te îmbrățișez cu drag și rugăciune și binecuvântare
​Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar