Scrisoarea către cea care eram odinioară, un nimeni și un nimic, pe care Domnul a trasformat-o în copilul Său

Versiune tiparTrimite unui prieten

Dragă copilă care am fost odinioară, Îți mulțumesc din suflet că ai existat, datorită ție am devenit ce am zis că sunt: Copilul Domnului.

Îmi mulțumesc cu lacrimi de recunoștință pentru că ai putut duce toată suferința, în tăcere cu pași mărunți, așa cum ai știut tu.
Îmi mulțumesc!
Acum am realizat că atunci, în Sfânta Liturghie, m-am întâlnit cu tine, cea care am fost, în sufletul meu, și că am fost față către față... Și am văzut atâta suferință! Suferință care astăzi, cu ajutorul Domnului, se preface în bucurie și mulțumire.
Te înțeleg... pe ține și pe mine... Acum știu, simt că noi avem puteri limitate, dar Domnul „Toate le poate”. Și să știi că-ți înțeleg modul de raportare la Dumnezeu și nu te judec, te înțeleg... nu puteai să fii altfel. Dar tu m-ai adus aici, la o întâlnire cu Dumnezeu în viața mea.
Privesc în urmă și văd că Domnul m-a trasformat prin iubire, dar am contribuit și eu când am învățat de la tine că trebuie să nu renunți și să mergi mai departe...
Prin tine am cunoscut-o pe maica Siluana, cu ajutorul tău mi-am făcut curaj să mă spovedesc, să mă apropii de Domnul.
Îmi mulțumesc!
Îmi cer iertare dacă nu te-am prețuit așa cu se cuvine. Am înțeles ce înseamnă să te mântuiești prin iad și păcat, datorită ție. Îți mulțumesc că ai existat!
Acum, te rog, dezleagă-mă de făgăduința pe care a-i făcut-o atunci. Înțeleg ce simțeai atunci și cât de frică îți era de viitor, dar acum, te rog, lasă-mă să fiu liberă și să aleg eu, cea de acum. Dezleagă-mă, te rog! Am nevoie să renunț la făgăduința acea și să mă lepăd de ea, dezleagă-mă! Eu mă lepăd de acea făgăduință de a nu iubi pe nimeni, nici un băiat și de toate acele făgăduințe și promisiuni făcute în trecut. Te rog să mă dezlegi și tu!
Dezleagă-mă de promisiunea făcută Domnului ne a nu mai iubi pe nimeni și binecuvântează toată existența mea și pe toți oamenii buni și răi pe care i-am întâlnit!
Dezleagă-mă și ajută-mă să fiu liberă cu adevărat!
Îți mulțumesc!
Îți mulțumesc, bucățică din mine!
Și eu te binecuvântez și îți mulțumesc pentru tot!
Doamne, ai grijă Tu de mine, că în mâinile Tale sunt!

Cea care sunt astăzi, cu ajutorul Domnului

 

Îți mulțumesc pentru răbdarea și harnicia cu care ai ascultat și ai lucrat, pentru curajul cu care te-ai spovedit, pentru onestitatea de care ai dat dovadă în ciuda fragedei tale vârste!
Și-ți mulțumesc pentru cum ai crescut fără să renunți la a fi și un copil. Ai crescut duhovnicește fără să-ți pierzi vârsta reală!
Îi mulțumesc și eu copilei care ai fost și o felicit pentru acea făgăduință care, poate încă nu-ți dai seama, nu numai că te-a ținut departe de „suferințele din dragoste” care bântuie în inimioarele atâtor adolescenți, dar te-a și apropiat de Domnul pe Care, din nefericire, mulți Îl cunosc doar după amare decepții și dureroase răni sufletești!
Domnul să te lumineze mai departe și să te mângăie pe Cale.
Cu dragoste și recunoștință și rugăciune,
Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar