Ce înseamnă chipul lui Dumnezeu în om?

Versiune tiparTrimite unui prieten

Vă rog frumos să îmi explicați ce înseamnă chipul lui Dumnezeu în celălalt. Cum pot eu să „îl văd” și cum pot eu să iubesc acest Chip?
Vă mulțumesc frumos, vă îmbrățișez și zic Doamne binecuvântează-ne!
Mihaela

Îți simt durerea, nedumerirea și dorința de a afla răspunsul la întrebarea pe care mi-o pui și mă doare inima că nu te pot ajuta. Nu există nicio explicație care să ajute pe cineva să știe ce înseamnă chipul lui Dumnezeu din om. E ceva ce nu poate fi înțeles cu mintea logică, cea care cere sau pretinde și oferă sau dă fără să i se ceară, explicații.
Acest Chip este Însuși Domnul Iisus Hristos „după Care” suntem creați și noi și Care sălășluiește în noi de la Botez. Acesta poate, cu adevărat, să fie văzut, dar nu cu ochii trupești și nu în lumina aceasta. Avem nevoie de Lumina cea necreată pentru a-L vedea. Asta presupune credință, lepădarea de păcate, curățirea inimii prin lucrarea poruncilor, prin Sfintele Taine și Rugăciune. Altfel nu ajungem Acolo. 
Acum, la vârsta duhovnicească la care suntem, Îl vedem prin credință. Crede că aproapele e după chipul Domnului, că e iubit de Dumnezeu și că primești putere să-l iubești și tu dacă o ceri cu stăruință și cu inimă curată. Cere asta în rugăciunile tale și lucrează mai departe cum ai început. 
Și, ca să înaintezi fără frică, mulțumește lui Dumnezeu pentru fiecare dar de care ești conștientă și învață să dăruiești și să te dăruiești în numele Lui. 
Și cere răbdare! Nu ajungem în Împărăție fără strădania răbdării. Și alegem să ne străduim cu drag pe această cale strâmtă pentru că fiecare clipă de răbdare are și o față de mângâiere sfântă care ne ajută să nădăjduim în cele ce încă nu se văd.
Nu există altă cale spre Iubirea după care tânjește inima ta și numai experiența directă a relației cu Dumnezeu așa cum ni Se oferă în Biserică te va conduce Acolo. 
Cu dragoste și rugăciune
Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar