M-a revoltat cumplit mesajul Ştefaniei

Versiune tiparTrimite unui prieten

Măicuță, am luat foc când am citit ce a scris Ștefania. M-a deranjat oleacă și tonul... dar pe ăsta l-am pus eu de la mine... însă mai ales conținutul... și am stat și m-am întrebat de ce. Știți de ce? Pentru că exprimă exact ceea ce credeam și eu. Asta era părerea mea despre bărbați, despre căsnicie... asta a trăit mami, asta a trăit vecina, asta au trăit toți părinții prietenelor mele. Cumplită viață!!! Și m-a revoltat faptul că nimeni nu vrea să iasă din blestemul ăsta!
Și voiam să îi spun Ștefaniei că nu trebuie să fie așa și se poate să nu fie așa! DA, chiar se poate și nu trebuie să ai un sfânt lângă tine. Mă uit la soțiorul meu cum reacționează la binecuvântările cu care îl bombardez, la tăcerea mea, la abținerea mea de la a face ceea ce am învățat acasă să fac: să reproșez mereu, să îl cert mereu, să găsesc mereu nod în papură... foarte motivate ar fi toate în capul meu... doar că o dată ce refuz să le fac și Îl chem pe Doamne să mă ajute și să vină între noi... ce schimbare!!!!!! Nu doar în mine... dar și la el... vine singur și îmi spune că a greșit... dacă îl cert se îndreptățește și devin eu soția mofturoasă și pretențioasă și el o victimă.
Mulțumesc, Măicuță mea!
Știți, la conferința din Post am râs când povesteați... dar de fapt plângeam. Mă recunoșteam așa bine în toate exemplele pe care le dădeați... și nu a durat mult până mi s-a oferit ocazia să pun în practică ce ne-ați învățat... dar bineînțeles că nu am făcut-o... și trăind durerea, ciuda, nervii, autocompătimirea mi-am amintit de cuvintele dumneavoastră și m-am rușinat... știam cum ies din blestem și totuși am intrat în el. Din când când. Dar nu mereu... încep să prind gustul iertării! E minunat, ierți, iubești... cumplit de greu mi-e de... cu melodiile pe care le urăsc dar pe care le-am auzit de atâtea ori încât le fredonez.
Ce e interesant? De când e Doamne mea chiar în cele mai grele situații, chiar în cele mai grele momente spun, îmi vine să spun: E! Ce minunat e Dumnezeul nostru!!!
Faceți ce vreți cu mesajul. Mă enervează că trebuie să aleg să fie publicat sau nu... A, poate spun numai tâmpenii; pun acolo să fie publicat...
Mulțumesc!!!
Săru'mâna!
C-V

Da, da! În ciuda împotrivirilor despre care îmi scrii, ești ascultătoare și harnică și responsabilă pentru fericirea ta și a casei tale. Eu știu cât îți este de greu când te chinuie „pofta de suferință”! Dar știu și că nimeni nu va mai putea lua de la tine gustul lui Dumnezeu Cel atât de bun, gustul Vieții care este chiar prezența Lui!
Să te rogi pentru Ștefania cu drag, că și în ea e un pruncuț din care va crește o femeie pe cinste, femeia pe care a cinstit-o și o cinstește Dumnezeu dincolo de capacitatea bietei noastre putințe de înțelegere!
Cu drag și binecuvântare,
Maica Siluana

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar