O!, dacă ai vrea și ai putea să înțelegi puterea iertării!!!

Versiune tiparTrimite unui prieten

Draga mea mamă
Mama mea bună și dragă să știi că deși sunt departe de tine cu trupul, totdeauna sunt lângă tine cu sufletul. Și acum îți simt trupușorul tău, oasele tale de când te-am ținut în brațe atunci când am venit acasă ca să te simt. Ce mult ai slăbit mama!!!
Îmi amintesc cum m-ai crescut cu drag și răbdare. Îmi amintesc de viața mea de acasă mama! Îmi amintesc cum stăteam cu frații și cum încercam să te ajut. Mă lăsai cu frații și mergeai la lucru ca să ne aduci de mâncare. Aveam 10 ani și într-o zi m-ai lăsat acasă cu frații mai mici. I. era bebeluș. L-am luat în brațe să-i dau biberonul cu lăptic și l-am scăpat din brațe pe podea și nu mai sufla. Ce m-am speriat mama! Ce rugăciuni nu am făcut atunci ca să-și revină și să respire. Și Domnul m-a auzit și și-a revenit.
Îmi aduc aminte de lipsurile din casă. De scandalurile cu tata. Îmi amintesc că odată am venit acasă și tata aduna mâncarea de pe jos și tu nu erai acasă. L-am întrebat pe tata unde ești și mi-a zis că ești la bunicu. Atunci m-am dus pe deal și m-am ascuns în grâu și m-am rugat Domnului pentru tine și pentru tata, să facă Domnul cum va ști cu voi și cu mine și cu frații și surorile mele și Domnul m-a mângâiat atunci și mi-a dat pace. Am  înțeles atunci că sunt și copilul lui Dumnezeu și că El îmi va călăuzi pașii prin viață. Să știi mama că te-am judecat mult că nu ai știut să fii diplomată cu tata și că vorbeai tare tare mult și povesteai cu oricine orice. Atunci în copilărie mi-am jurat că eu nu o să fiu ca tine, că nu o să fac copii, că nu vreau să am o viață chinuită ca tine. Dar Domnul a vrut altfel cu mine! M-am căsătorit mama cu un om minunat care m-a iubit și mă iubește, iubirea lui m-a vindecat acum. Dar să știi că blestemul pe care mi l-am luat eu singură atunci când eram copil, acela de a nu-mi accepta maternitatea, m-a chinuit multă vreme și l-am făcut mult să sufere pe soțul meu. Și primul meu copil a avut de suferit! Apoi pierderile acelea de sarcină și tot zbuciumul meu lăuntric cine le poate ști? Și pentru ce toate acestea??? Pentru că v-am judecat pe voi părinții mei și pentru că nu vă puteam ierta și nu vă puteam accepta așa cum ați fost și sunteți. Domnul însă nu m-a lăsat să pier în răutate și m-a ajutat să înțeleg că este o cale de vindecare a sângelui neamului meu ce l-am primit de la voi părinții mei și acea cale este IERTAREA.
Să știi mamă că după ce v-am acceptat și v-am iertat, după ce mi-am acceptat misiunea mea de mamă, Domnul m-a vindecat și am mai putut duce două sarcini și așa acum sunt sănătoasă. Am înțeles că iertând mereu pe toți care mi-au făcut și-mi fac rău, oricât de mic, chiar și o privire chiorâșă, eu sunt liberă și bucuroasă și sănătoasă și pot să răspândesc lumină în jur și pot să-mi ajut familia.
Dacă acum ai nevoie de un medicament acela este IERTAREA. Acum mai mult decât oricând îți trebuie medicamentul acesta care se numește iertare: să ierți pe toți și pe toate și să accepți realitatea că ai rămas singură doar cu Domnul, că copilașii pe care i-ai crescut cu atâta greutate au familiile lor și greutățile lor și că nu pot sta cu tine.
Îți spuneam atunci, când am venit acasă, să-ți faci un caiet cu liste de oameni pe care îi ierți. Să-i scrii pe toți pe care îi ierți și pe toți pe care nu-i poți ierta și pentru aceștia să-L rogi pe Domnul să te ajute să-i ierți.
Mama uite cum să faci ca să te vindeci: spune de multe ori rugăciunea aceasta: „Împărate ceresc Mângâietorule, Duhul adevărului care pretutindenea ești și toate le împlinești, Vistierul bunătăților și Dătătorule de viață, vino și te sălășluiește întru noi și ne curățește pe noi de toată întinăciunea și mântuiește Bunule sufletele noastre.” Apoi să spui așa:
Doamne vino în sufletul meu și ajută-mă să iert așa cum ierți Tu și iartă Doamne pe copiii mei: le spui numele, iartă Doamne pe cutare care mi-a făcut rău.. și așa îi iei pe rând și te rogi să te ajute Domnul să-i ierți pe toți care ți-au făcut rău. Îți faci o listă, îi iei pe toți oamenii pe care i-ai cunoscut și care ți-au făcut rău și ți-au rănit suflețelul. Ai să vezi că nu e ușor să ierți, că pe unii chiar nu poți să-i ierți pentru ce ți-au făcut și de aceea trebuie să te rogi să te ajute Domnul, să-ți dea putere să-i ierți pe fiecare pentru ca să te liberezi și să te ușurezi de povara neiertării. Să  insiști mult și să-i spui Domnului că nu poți să ierți pe oamenii de la spital care s-au purtat rău cu tine, că nu poți să ierți pe rudele care s-au purtat urât și ți-au făcut rău.
Mama mea fă asta și te vei ușura și vei dobândi sănătatea sufletului și a trupului. Nu e păcat mama să-ți pierzi ostenelile și milosteniile tale din cauza urii și neiertării care acum te-a cuprins???? Ai dreptate să fii supărată, ai suferit mult mamă și mulți oameni te-au făcut să suferi, dar iartă!!. Domnul a fost fără păcat și oamenii răi L-au răstignit pe nedrept și El i-a iertat pe toți pe cruce.
Acum ai o vârstă mama și viața ta se apropie de apus, nu e păcat să dai voie satanei să-ți fure ostenelile??? O!, dacă ai vrea și ai putea să înțelegi puterea iertării!!! Mama eu însă am fost liberată de chin prin iertare. Am fost un copil sărac și cu dorirea de a sluji Domnului și mulți din jur m-au făcut să sufăr, dar cu darul lui Dumnezeu i-am iertat și ei nu mai au putere și stăpânire asupra mea. Dacă ai ști ce bine e cu Domnul, ce liberă ești dacă ierți și binecuvântezi pe toți!!!
Te iert mama pentru că nu ai fost așa cum mi-am dorit să fii, că mi-a fost uneori rușine cu tine în lume, că mi-a fost greu să-ți ascult vorbăria care nu se mai termina, că nu ai știut cum să-l faci pe tata să colaboreze cu tine, că nu ai făcut efortul să te adaptezi situației în care te afli, că nu te-ai smerit să asculți de mine și de frații și surorile mele ca să-ți fie bine și să stai la unul dintre noi, te iert mama că de multe ori ai ales să te vaiți în loc să cauți soluții de rezolvare a problemelor tale, te iert că ai făcut-o pe victima, te iert că de multe ori nu ai tăcut și ai vorbit într-una și ai făcut tulburare la mine în familie.
Îți mulțumesc pentru că m-ai purtat în burtică, că m-ai alăptat la sân, că m-ai crescut cu drag, că m-ai dus la biserică și m-ai învățat să mă rog. Îți mulțumesc că m-ai binecuvântat să mă căsătoresc cu soțul meu.
Ai avut o viață tare grea și chinuită mamă. Îmi doresc să primești răsplata cuvenită de la Domnul! Te rog să te înduri și să ierți pe tata și copii tăi care te-au făcut să suferi, să ierți pe rude și pe vecini și pe toți oamenii din viața ta care te-au rănit cu vorba sau cu fapta sau cu privirea.
Mama mea dragă te iubesc și-L rog pe Domnul să aibă milă de tine!!!
Iartă-mă și Dumnezeu să te ierte. Te îmbrățișez cu drag și dor!!!!
Copila ta D.

Donează pentru construcția Mănăstirii și a Centrului

Donează o singură dată

Donează lunar